Brezplačna orodja projektne pisarne

Project Prioritization: The Ultimate Guide

Ko je preveč projektov, premalo ljudi se moramo zavedati, da je to samo simptom, vzrok pa praviloma tiči v šibkem upravljanju portfelja projektov oz. prioritizaciji, fokusu na tiste projekte, ki lahko dosegajo največje vrednosti.


Drugače povedano, če še tako dobro izpilimo proces vodenja projektov, ta v multi projektnem okolju ne deluje, ker se potrebe po virih prepletajo in se srečamo z ozkimi grli, multitaskingom, čakanjem in vse to rezultira v spiralo zamud.


Učinkovito določanje prioritet projektov je temelj za uspešno izvedbo projektov. Tako svoj portfelj uskladite s svojo strategijo. Tako pridobite podporo vodstva. Tako zagotovite vire za ključne projekte. Prav tako prepoznate in odstranite nesmiselne projekte.


Nasprotno pa slabo določanje prioritet ohranja projektni kaos. Poveča možnosti za neuspeh projekta. Zmanjšuje moralo in produktivnost projektnih timov, ki jih obremenjuje preveč projektov. Kar je kritično, frustrira tudi vodstvo, ki mora lastnikom razložiti, zakaj se njena strategija ni uresničila.


V izogib velja upoštevati dobre prakse. Za razumevanje problematike predlagamo, da si spodaj z vpisom na obveščanje prinesete

Project Prioritization: The Ultimate Guide (transparentchoice.com).


Vsekakor vam pri razumevanju ali implementaciji z veseljem pomagamo.

Prejmite

brezplačne datoteke

in

nasvete